غازی آنتپ ترکیه زیان صادرات خود را جبران می‌کند

غازی آنتپ ترکیه زیان صادرات خود را جبران می‌کند

به گزارش پایگاه خبری آریا دوک، غازی آنتپ در حال جبران کاهش صادراتی است که پس از زمین لرزه 6 فوریه ایجاد شده بود. براساس اطلاعات جمع‌آوری شده از داده‌های اتاق صنعت غازی آنتپ (GSO)، غازی آنتپ با 927 میلیون و 832 هزار دلار صادرات در ماه اگوست، پنجمین استان صادراتی ترکیه شد.
506 میلیون و 202 هزار دلار صادرات پس از زلزله، کاهشی 43.8 درصدی نسبت به بهمن ماه سال گذشته داشت که باعث شد این استان به رتبه ششم فهرست استان‌های صادرکننده برتر ترکیه سقوط کند.

  • چرخ‌ها در صنعت شروع به چرخش کردند!

در این استان که صادرات نسبت به اسفند سال گذشته 5.95 درصد و نسبت به فروردین 16.24 درصد کاهش داشته است، در اردیبهشت ماه نسبت به سال گذشته 19.47 درصد افزایش داشته است. غازی‌آنتپ که صادرات خود را در ماه ژوئن با 16.83 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل بسته بود، در ماه جولای 47.5 درصد بیشتر از سال قبل صادرات داشته است.

غازی‌آنتپ که در ماه اگوست نسبت به ماه مشابه سال قبل 1.3 درصد افزایش صادرات داشته است، در 8 ماه پس از زلزله، 6 میلیارد و 589 میلیون و 447 هزار دلار صادرات داشته است. بیشترین محصولات صادراتی این استان را منسوجات و مواد اولیه، غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و محصولات آن، فرش، مواد شیمیایی و محصولات چوبی و جنگلی تشکیل می‌دهند.

  • کانتینرهای صنعتگران و صادرکنندگان به خاکستر تبدیل شدند!

عدنان اونوردی، رئیس GSO گفت:« به دلیل زمین لرزه‌های 6 فوریه، صادرات تأثیر منفی داشته است، اما بهبودی آن آغاز شده است. ما سال 2022 را با صادرات 10 میلیارد و 527 میلیون دلاری به پایان رساندیم. امسال انتظارات ما خیلی بیشتر بود. ما صادرات خود را برای سال 2023 به 12 میلیارد دلار یا بیشتر هدف‌گذاری کردیم. در همین حال، دنیای تجارت غازی‌انتپ مستقیماً تحت تأثیر آتش سوزی در بندر اسکندرون قرار گرفت. زیرا کانتینرهایی که در آنجا منتظر صادرکنندگان یا واردکنندگان بودند در اثر آتش سوزی آسیب زیادی دیدند.

بسیاری از شرکت‌های ما در حال حاضر از این مشکل رنج می برند. اما این حادثه تنها به بندر اسکندرون ختم نشد. به دلیل این اختلال در بندر اسکندرون، تجمع عظیمی در بندر مرسین ایجاد شد. اما نتوانستیم از این انباشتگی جلوگیری کنیم. امروز شرکت‌های صادرکننده ما باید 15 تا 30 روز برای کانتینرهایی که می فرستند منتظر بمانند تا به خارج از کشور بروند.»

اونوردی با اشاره به اینکه اختلال در صادرات گریبانگیر همه مردم شهرستان است، ادامه داد: «اگر کالاهای ما در بندر به خارج از کشور می‌رفت، صادرات 923 میلیون دلاری ما در ماه گذشته از یک میلیارد دلار فراتر می‌رفت. وقتی شرکت‌ها نمی‌توانند کالاها را به موقع ارسال کنند، باعث از دست رفتن مشتریان می‌شود. این موضوع زمانی که به دلیل نرسیدن به موقع قیمت‌های صادراتی از نظر مالی دچار تنگنای مالی شده‌ایم، بر ما فشار وارد می‌کند. ما فکر می کنیم بر این مشکلات غلبه خواهد شد. برنامه میان مدتی اعلام شد. از این نظر، من فکر می‌کنم که آینده کشور ما بسیار روشن‌تر خواهد بود.»

  • تلاش می‌کنیم رکورد صادرات خود را بزنیم

اونوردی با بیان اینکه بهبودی که پس از زلزله در این شهرستان آغاز شده است به سرعت ادامه خواهد داشت، گفت: «صادرات ما در مدت 8 ماه بالغ بر 6 میلیارد و 589 میلیون و 447 هزار دلار بوده است. نسبت به مدت مشابه سال قبل 2.8 درصد کاهش داشته است. متاسفانه در بهمن ماه به دلیل زلزله نتوانستیم کار کنیم. وقتی به ماه های دیگر نگاه می کنیم، صادرات در حال افزایش است. اگر زلزله نبود این افزایش بسیار بیشتر بود. تلاش خواهیم کرد، رکورد صادرات خود را بزنیم.»

دیدگاهتان را بنویسید

درباره آریادوک

پایگاه خبری آریا دوک، رسانه صنعت نساجی و فرش ماشینی است که با مجوز رسمی از هیئت نظارت بر مطبوعات فعالیت می‌کند و با تیمی مجرب به پوشش وقایع و رویدادهای صنعت نساجی و فرش ماشینی ایران می پردازد.

مجوزها

1402©کپی برداری از محتوا تنها با ذکر منبع (پایگاه خبری آریا دوک) مجاز می باشد.