دنیای آینده، خواستار فرش‌های قابل بازیافت

دنیای آینده، خواستار فرش‌های قابل بازیافت

نمایشگاه فرش، کفپوش و صنایع وابسته دموتکس از 22 تا 25 دی در هانوفر برگزار شد. سعید حقیقی، فعال فرش ماشینی از این نمایشگاه بازدید کرد و نظر خود را درباره روند تغییرات فرش ماشینی و محصولات جدید گفت.

دنیای آینده، خواستار فرش‌های قابل بازیافت

سعید حقیقی، فعال صنعت فرش ماشینی که برای بازدید دموتکس هانوفر آلمان رفته بود در گفتگو با پایگاه خبری آریا دوک درباره نوآوری و محصولات جدید ترکیه گفت:« در نمایشگاه دموتکس بیشتر تولیدات ترک از نخ پلی استر بودند. شرکت‌های ترکیه خط تولید با نخ BCF را به خط تولید به فرش‌های تمام پلی استر تغییر داده‌اند.»

به گفته حقیقی چون پلی استر قابلیت بازیافت دارد و می‌توان تار و پود و چله فرش را پلی استر کرد، این فرش‌ها کاملا قابل بازیافت هستند.  دنیای آینده به دنبال محصولات نساجی کاملا قابل بازیافت است و ترکیه تولید این محصولات کاملا بازیافتی را شروع کرده است.

در نمایشگاه منسوجات پارچه‌ای فرانکفورت نوآوری‌های زیادی از محصولات قابل بازیافت ارائه شده بود که حتی از بازیافت لباس پنبه‌ای، کفپوش تولید کرده بودند و از یازبافت بطری پت الیاف تولید شده بود. این فرش‌های بازیافتی نیاز آینده دنیا هستند و راهگشا برای صنعت فرش است.

حقیقی با اشاره به جای خالی فرش‌های ماشینی ایرانی در نمایشگاه دموتکس گفت:« کسی جایگزین شرکت‌های ایرانی نمی‌شود. محصولات ترکیه بیشتر تولیدات مسطح و با نخ سبک بودند که نمی‌توان با فرش ایرانی مقایسه کرد. تنها شرکت مصری اورینتال ریورز تنوع و ترکیب محصولات خوبی داشت از فرش پلی استر و مسطح تا فرش‌های ‌اکرلیک را ارائه داده بود. »

به گفته حقیقی، فرش ماشینی مدام در حال تغییر و تحول است و با تغییر طرح و نقشه و تکنیک بافت نوآوری رخ می‌دهد، اما تولید فرش‌ها سبک مسطح ترک را نمی‌توان نوآوری دانست.

وی این نمایشگاه را کم رونق‌تر از دوره‌های پیش دانست و گفت:« غرفه‌های چین و بازدیدکننده چینی بسیار کم بودند. بازدیدکننده از روسیه نبود و همچنین حضور اوکراین کمرنگ بود. از آسیای میانه هم بازدیدکننده بسیار کم بودند. سالن‌ها هم محدود شده بودند و حتی در زمینه فرش دستباف تعداد غرفه‌ها کاهش یافته بود. یک سالن دستبافته‌های هند و پاکستان بود که نمی‌توان نام فرش دستباف روی آن‌ها گذاشت. در سالن‌های فرش ماشینی بخش بزرگی از سالن 5 در اختیار اورینتال ریورز و مرینوس بود. شرکت‌های کوچک ترک هم در یک فضای اشتراکی محصولات تخت باف به نمایش گذاشته بودند.»

به اعتقاد حقیقی این نمایشگاه حال و هوای همیشگی نمایشگاه فرش را نداشت و شاید شرکت نکردن ایرانی‌ها در این شرایط اتفاق خوبی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

درباره آریادوک

پایگاه خبری آریا دوک، رسانه صنعت نساجی و فرش ماشینی است که با مجوز رسمی از هیئت نظارت بر مطبوعات فعالیت می‌کند و با تیمی مجرب به پوشش وقایع و رویدادهای صنعت نساجی و فرش ماشینی ایران می پردازد.

مجوزها

1402©کپی برداری از محتوا تنها با ذکر منبع (پایگاه خبری آریا دوک) مجاز می باشد.